Reklama

Reklama

Serowe poduszki

Pyszna przekąska, którą można podawać na ciepło lub zimno. Będzie miłym urozmaiceniem na każdej imprezie.

Czas przyrządzenia: ok. 40 min
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 cebule
  • masło do smażenia
  • 10 dag twardego żółtego sera
  • 10 dag sera typu mozzarella
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

1. Płat ciasta francuskiego rozwiń. Mrożone ciasto musisz wcześniej rozmrozić, najlepiej na półce w lodówce. Pokrój na 12 kwadratów.

2. Obie cebule obierz, drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, oprósz ją szczyptą soli oraz cukru. Smaż, mieszając, aż cebula się zeszkli. Przestudź ją i rozłóż na cieście.

3. Ser żółty oraz ser typu mozzarella zetrzyj na tarce, wymieszaj. Opłucz, osusz i poszatkuj szczypiorek. Dodaj do serów, wymieszaj. Powstałą masę dopraw do smaku pieprzem i, ewentualnie, solą. Rozłóż na kwadratach z cebulą. Zawiń rogi ciasta, tworząc małe poduszeczki. Ułóż je na blasze. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz ok. 20 min w 200°C.

Reklama


Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: przekąski

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje