Śliwki pod kruszonką

Śliwki umyj i przetnij na połówki, pozbywając się pestki.

Sliwki pod kruszonką
Sliwki pod kruszonką123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

  • 16 śliwek
  • 3 czubate łyżki płatków owsianych
  • 3 czubate łyżki płatków migdałowych
  • 1 czubata łyżka wiórków kokosowych
  • 2 łyżki miodu
  • 30 g zimnego masła

Sposób przygotowania:

Śliwki umyj i przetnij na połówki, pozbywając się pestki. Naczynia do zapiekania posmaruj masłem. Porozkładaj do nich śliwki. Przygotuj kruszonkę: płatki owsiane zmiksuj blenderem, dodaj migdałowe i dalej miksuj. Dosłodź miodem, dodaj pokrojone zimne masło. Ugniataj aż powstanie ciasto. Schłodź je w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Pokrusz ciasto na śliwki i piecz około 25 minut.

Czas przygotowania: ok. 30 minut

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas