Składniki na 4-6 osób: - słoik wiśni (720 ml), - 2 opakowania budyniu waniliowego, - 750 ml mleka, - 80 g cukru,- 3 łyżki maku, - 250 g serka mascarpone, - 9 płatów lasagne, - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wiśnie osączyć. Budyń rozrobić z 8 łyżkami mleka i cukrem. Pozostałe mleko zagotować z makiem, zdjąć z ognia wmieszać rozpuszczony budyń i jeszcze chwilę pogotować. Zmieszać z serkiem mascarpone. Nieco kremu ułożyć w formie, przykryć 3 płatami lasagne. Następnie nałożyć 1/3 pozostałego kremu i połowę wiśni, znowu nakryć 3 płatami lasagne. Wyłożyć 1/3 kremu i resztę wiśni. Przykryć płatami lasagne i na wierzch nałożyć pozostały krem. Piec 45 minut w 175 st. C Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2220 kJ/530 kcal