Reklama

Reklama

Słodka tarta truskawkowa z migdałami i szczyptą chilli

Sprawdź jak w łatwy sposób możesz przygotować truskawkowe ciasto i zaskoczyć nim swoich gości.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 kg truskawek
  • 2 opakowania sera mascarpone
  • 75 g Migdałów w płatkach
  • 2 łyżeczki kakao
  • Szczypta chilli

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie wykładamy we wcześniej przygotowanej formie. Nakłuwamy delikatnie widelcem. Następnie posypujemy je płatkami migdałów i pieczemy przez ok. 10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Następnie na upieczone ciasto wykładamy masę z serków mascarpone zmieszaną z 1 łyżeczką kakao i szczyptą chilli. Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. Następnie gotowe ciasto ozdabiamy truskawkami i posypujemy 1 łyżeczką kakao. 

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje