Słodkie pieczone pomidorki

Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Włóż je do naczynia do zapiekania.

Słodkie pieczone pomidorki
Słodkie pieczone pomidorki123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki:

  • 15 pomidorków koktajlowych
  • oregano
  • kilka kropli słodko-- pikantnego sosu chili
  • listki bazylii i tymianku
  • sól
  • pieprz
  • opcjonalnie tarty parmezan

Sposób przygotowania:

Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Włóż je do naczynia do zapiekania. Posyp je posiekaną świeżą bazylią, tymiankiem i oregano, posól i popieprz. Na koniec skrop sosem chili, ewentualnie posyp parmezanem. Zapiekaj bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C około 25 minut. Podawaj jako dodatek np. do mięsa.

Czas przygotowania: ok. 25 minut

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas