Słodko - kwaśne babeczki
W jednym naczyniu połącz składniki suche, w drugim płynne.
Składniki na 4-6 osób:
- 170 g mąki pszennej
- 70 g cukru
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- 60 ml oleju
- 60 ml mleka
- 1 jajko
- 1 garść truskawek
Sposób przygotowania:
W jednym naczyniu połącz składniki suche, w drugim płynne. Truskawki i rabarbar umyj, osusz i drobno pokrój. Suche składniki wymieszaj z mokrymi, dodaj owoce. Ciasto wykładaj do foremek wyłożonych papilotkami do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 25 minut.
Czas przygotowania: około 35 minut