Reklama

Reklama

Słodkości z piekarnika

Idealne do porannej kawy. Zachwycą was delikatnością i wyśmienitym smakiem.

Kokosowe babeczki

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • jajko
  • 2 łyżki kakao
  • 2 żółtka
  • 2/3 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki - krem

  • 2/3 kostki masła
  • budyń waniliowy
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • Dodatkowo: wiórki kokosowe, kiwi, listki mięty

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj. Dodaj jajko, żółtka, wsyp cukry, proszek do pieczenia, kakao. Szybko wyrób ciasto, uformuj kulę, odłóż do lodówki na godzinę. Wyklejaj foremki, piecz 15 minut w temp. 180°C. 

Reklama

2. Ugotuj budyń. Dodawaj po łyżce do utartego masła. Wsyp wiórki, utrzyj. Wyłóż na babeczki, posyp kokosem, udekoruj. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje