Słoiczek sałatki z czerwonej kapusty i sosu z mandarynek z bakaliową nutą

Doskonała potrawa z dodatkiem bakalii

Słoiczek z sałatką
Słoiczek z sałatką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Młodą kapustę szatkujemy na drobne paski. Następnie delikatnie przez ok 2-3 minut gotujemy na parze, tak aby kapusta nabrała delikatnej miękkości, ale nie rozgotowała się. W tym czasie w osobnym naczyniu wyciskamy sok z 3 mandarynek, dodajemy do niego Złote owoce, kilka liści mięty, czekamy aż bakalie delikatnie zmiękną i następnie blendujemy całość. Pozostałe mandarynki dzielimy na kawałki i dodajemy do kapusty, do wszystkiego dodajemy podprażone wcześniej orzechy pinii. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową sałatkę delikatnie polewamy sosem. Sałatka najlepiej smakować będzie podana w piknikowych słoiczkach.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas