Reklama

Reklama

Słoiczki z orzechowym hummusem i sałatką z pomidorami

Połączenie soczystych pomidorów z bakaliami to strzał w dziesiątkę!

Składniki - hummus

  • 1 puszka cieciorki
  • 1 ząbek czosnku
  • Łyżka oliwy
  • Sok z połowy cytryny
  • 100 g Orzechów włoskich Chandler Bakalland
  • Sól i pieprz do smaku

Składniki - sałatka

  • 3 duże pomidory
  • 50 g Chrupiącej Sałatki np. Bakalland z żurawiną
  • 2 marchewki
  • 3 łyżeczki kaparów
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Cieciorkę, czosnek, przyprawy i oliwę przekładamy do jednego naczynia. Następnie za pomocą pulsacyjnych ruchów blendujemy do uzyskania jednolitej masy. W razie potrzeby dodatkowo doprawimy solą i pieprzem i dodajemy sok z połowy cytryny. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy. Gotowy hummus przekładamy do ozdobnych słoiczków. Następnie na cienkie paski kroimy marchewkę, dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory, kapary, posiekaną natkę pietruszki, Chrupiącą sałatkę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę przekładamy do słoiczków z hummusem. Całość możemy podawać ze świeżym pieczywem lub ciepłymi grzankami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje