Reklama

Reklama

Smaczne ciasta z polewą

Puszyste i delikatne. Nikt się im nie oprze!

Marcepanek pod pierzynką

Składniki dla: 8-10 porcji

Składniki

  • 25 dag masła
  • 20 dag marcepanu
  • 1 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. cukru
  • 6 jajek
  • 2 łyżki ajerkoniaku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki mleka;

Składniki - krem

  • 40 dag kremowego serka do smarowania
  • 10 dag masła
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • orzechy

Sposób przygotowania

1. Ciasto: masło posiekaj z marcepanem i mlekiem. Zagniatając, dodaj po jednym jajku, cukier, mąkę i ajerkoniak. Ciasto przełóż do foremki. Piecz ok. 40 minut w 180°C. Ostudź. 

2. Krem: serek zmiksuj z masłem i cukrem na gładką masę. Posmaruj nią ostudzone ciasto, posyp posiekanymi orzeszkami.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje