Smarowidło z awokado
Smarowidło z awokado to jedna z najzdrowszych i najsmaczniejszych past kanapkowych. Jest też błyskawiczna, a zarazem nieskomplikowana w przygotowaniu. Z kilku składników można wyczarować prawdziwe cudo. Takie smarowidło będzie smakować każdemu!
1. Obieramy awokado, kroimy, usuwamy pestki, a miąższ rozgniatamy widelcem w miseczce.
2. Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, doprawiamy pastę pieprzem, wyciskamy do niej ok. 1 łyżeczki soku z cytryny. Mieszamy wszystko razem i nakładamy na pieczywo. Kanapki dobrze będą smakować i pięknie się prezentować np. z plasterkami pomidorów i odrobiną rzeżuchy. Smarowidło z awokado świetnie się z nimi komponuje!
Przetestuj też inne przepisy na pasty do kanapek:
Smalec z fasoli
Mięsne smarowidło
Pasta z tuńczyka
* * *
Zobacz więcej: