Smarowidło z awokado

Aktualizacja

Smarowidło z awokado to jedna z najzdrowszych i najsmaczniejszych past kanapkowych. Jest też błyskawiczna, a zarazem nieskomplikowana w przygotowaniu. Z kilku składników można wyczarować prawdziwe cudo. Takie smarowidło będzie smakować każdemu!

Smarowidło z awokado jest bardzo neutralne w smaku. Wyrazistości nadają mu dodatki
Smarowidło z awokado jest bardzo neutralne w smaku. Wyrazistości nadają mu dodatki123RF/PICSEL

1. Obieramy awokado, kroimy, usuwamy pestki, a miąższ rozgniatamy widelcem w miseczce.

2. Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, doprawiamy pastę pieprzem, wyciskamy do niej ok. 1 łyżeczki soku z cytryny. Mieszamy wszystko razem i nakładamy na pieczywo. Kanapki dobrze będą smakować i pięknie się prezentować np. z plasterkami pomidorów i odrobiną rzeżuchy. Smarowidło z awokado świetnie się z nimi komponuje!

Przetestuj też inne przepisy na pasty do kanapek:

Smalec z fasoli

Mięsne smarowidło

Pasta z tuńczyka

* * *

Zobacz więcej:

Zmysłowe smaki: Guacamole – meksykański dip z awokado INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas