Smoothie bowl, czyli zielony zastrzyk energii
Jesienna aura powoli daje nam się we znaki, dlatego warto już dziś zadbać o swoją odporność. Rozpocznij od pożywnego śniadania i w dosłownie kilka minut wyczaruj pyszne i sycące Smoothie bowl. Jarmuż, szpinak i marchewka zapewnią solidną dawkę niezbędnych witamin, a pyłek pszczeli i jadalne kwiaty sprawią, że obok Twojej kolorowej miseczki nikt nie przejdzie obojętnie.

Składniki
- rukola, sałata rzymska, marchew, jarmuż, szpinak (np. mieszanka Green Drink marki Eisberg 160 g)
- 1 dojrzały banan
- woda
- sok owocowy lub mleczko kokosowe
- dodatki do dekoracji:
- pyłek pszczeli
- nasiona chia
- jadalne kwiaty o delikatnym słodko-cierpkim smaku np. bratki
Sposób przygotowania
W blenderze umieścić szpinak, jarmuż, rukolę, sałatę rzymską, marchew (mieszanka Green Drink marki Eisberg) i dojrzałego banana, który naturalnie osłodzi całość. Dodać według upodobań - wodę, sok owocowy lub mleczko kokosowe do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Zmiksować wszystkie składniki. Przełożyć do miseczki i udekorować bratkami, nasionami chia oraz pyłkiem pszczelim.
Rada: Przygotowując smoothie warto skorzystać ze zbilansowanej mieszanki warzyw, która dostarczy cennych witamin i minerałów, stanowiąc idealnie wyważoną porcję.
Smacznego!