Śniadaniowe musli

Lekkie i pożywne.

Musli to prosty pomysł na lekkie i zdrowe śniadanie
Musli to prosty pomysł na lekkie i zdrowe śniadanie123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • garść orzechów laskowych
  • garść pestek dyni
  • 2 łyżki miodu
  • 1/4 szklanki ciepłej wody
  • jabłko, porzeczki

Przygotowanie:

1. Miód wymieszaj z wodą. Zalej nim płatki. Wymieszaj. Przełóż płatki na blachę. Piecz 15 minut w temp. 150 st. C. Przełóż chrupiące płatki do słoika. Dodaj orzechy i pestki dyni.

2. Tuż przed podaniem zalej mlekiem lub jogurtem, dodaj pasterki jabłka oraz kilka porzeczek (mogą być mrożone).

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?