Reklama

Reklama

Soczysta wątróbka w grzybach

Wątróbka może zyskać na smaku, gdy odpowiednio się ją przyrządzi. Ta z dodatkiem grzybów ma wyrazisty smak i aromat. Z tym daniem warto się zapoznać, bo wątróbka bogata jest w witaminę A, witaminy z grupy B: B2, B12, kwas foliowy, niacynę, kwas pantotenowy oraz witaminę C.

Składniki

  • pół kg wątróbki kurzej
  • 2 cebule
  • 5 dużych pieczarek
  • 4 borowiki
  • sól, pieprz
  • olej, mąka

Wątróbkę umyj, osusz, oczyść z błonek. Nożem zrób w niej głęboką kieszeń. Pieczarki i borowiki oczyść, pokrój. Cebule obierz, pokrój w piórka.

Reklama

Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, podduś pod przykryciem. Przypraw solą i pieprzem.

Farszem napełnij wątróbkę, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące, usmaż na oleju ze wszystkich stron (wątróbka powinna być lekko krwista). Oprósz solą i pieprzem.

***
Zobacz również: 


Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>     




Dowiedz się więcej na temat: wątróbka | grzyby | obiad | pieczarki | Borowiki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje