Soczysta wątróbka w grzybach

Wątróbka może zyskać na smaku, gdy odpowiednio się ją przyrządzi. Ta z dodatkiem grzybów ma wyrazisty smak i aromat. Z tym daniem warto się zapoznać, bo wątróbka bogata jest w witaminę A, witaminy z grupy B: B2, B12, kwas foliowy, niacynę, kwas pantotenowy oraz witaminę C.

Wątróbka kurza dobrze przyrządzona jest prostym i smacznym daniem
Wątróbka kurza dobrze przyrządzona jest prostym i smacznym daniem 123RF/PICSEL

Wątróbkę umyj, osusz, oczyść z błonek. Nożem zrób w niej głęboką kieszeń. Pieczarki i borowiki oczyść, pokrój. Cebule obierz, pokrój w piórka.

Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, podduś pod przykryciem. Przypraw solą i pieprzem.

Farszem napełnij wątróbkę, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące, usmaż na oleju ze wszystkich stron (wątróbka powinna być lekko krwista). Oprósz solą i pieprzem.

"Ewa gotuje": Gołąbki z kaszankąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas