Soczysty indyk z sosem kiwi

Szaszłyki z boczkiem
Szaszłyki z boczkiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag filetu z piersi indyka (możesz też użyć mięsa z piersi kurczaka)
  • 10 dag chudego bekonu lub szynki szwarcwaldzkiej
  • 4 kiwi, po ok. 10 dag każde
  • 1 mały słoik grillowanej papryki w oleju
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka marmolady morelowej lub brzoskwiniowej
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • 4 łyżki oleju lub oliwy
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • plasterki kiwi do dekoracji
4 porcji

Sposób przygotowania

Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?