Soczysty łosoś z masłem czosnkowym
Soczysty łosoś z masłem czosnkowym jest doskonałym pomysłem na prawie każdy posiłek, a do tego niesie wiele korzyści dla naszego zdrowia. Jedząc ryby dostarczasz organizmowi wiele witamin i minerałów, w tym kwasy omega-3, jod, selen i żelazo. Soczysty łosoś z masłem czosnkowym zawojuje z łatwością nasz stół.
Soczysty łosoś z masłem czosnkowym - przygotowanie
Miękkie masło zmiksuj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki. solą i ziarnami czarnuszki.
Zawiń je ściśle w folię spożywczą formując rulonik. Włóż do zamrażarki na 2 godziny.
Łososia przypraw i skrop sokiem z cytryny. Usmaż na rozgrzanym maśle po 10 min. z każdej strony.
Przed podaniem połóż na łososia plaster masła czosnkowego.
Najlepiej smakuje z surówką, ryżem lub ziemniakami.
Sprawdź też inne nasze przepisy na ryby:
Zobacz również: