Reklama

Reklama

Sos do mięs

Prosty sos powstały na bazie mleka i musztardy pasuje do wszystkich rodzajów mięs. Dodatek miodu sprawia, że jego smak staje się łagodniejszy, a zarazem głębszy, bardziej interesujący.

Składniki

  • 1 szklanka mleka 3,2 proc.
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka mąki pszennej

1. W rondelku umieszczamy masło, podgrzewamy je na niewielkim ogniu, aż całkiem się rozpuści. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę, mieszamy, podsmażamy pilnując, by masa się nie przypaliła. Wlewamy mleko, całość mieszamy cały czas, aż do zagotowania.

2. Rondelek z zawartością zdejmujemy z ognia, dodajemy musztardę, miód, sól i pieprz, mieszamy, odstawiamy do przestygnięcia.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje