Sos do sałatki na cztery sposoby

Sos do sałatki to często klucz do sukcesu całego dania. Jak wybrać odpowiedni i jak go przygotować? Wypróbuj nasze cztery przepisy na pyszne sosy do sałatek!

Sos do sałatki - który najlepszy?
Sos do sałatki - który najlepszy?INTERIA.PL

Sos do sałatki - przygotowanie

Wszystkie składniki sosów wymieszać do otrzymania jednolitej konsystencji, przechowywać w lodówce.

Sos do sałatki - jaki do czego?

- Sos jogurtowo-czosnkowy idealny do mięs, ryb, dań z grilla.

- Sos miodowo-musztardowy idealny do drobiu, dań z grilla.

- Sos winegret idealny do sałatek na bazie sałaty (np.: grecka, z tuńczykiem, z burakami i serem).

- Sos balsamiczny idealny do melona z szynką parmeńską, sałatek z owocami (np.: z truskawkami i fetą) oraz sałatek na bazie rukoli.

Lubisz sałatki? Wypróbuj inne przepisy:

Zobacz również:

Klasyczna sałatka cezar - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas