Spagetti z łososiem

Specjały kuchni włoskiej.

Składniki:

- opakowanie makaronu spagetti (na 4-5 osób),
- mały kartonik słodkiej śmietanki,
-100 g wędzonego łososia,
- odrobina świeżo mielonej gałki muszkatołowej,
- parmezam do posypania.

Przygotowanie:

Na wrzącą posoloną wodę wrzucić makaron. W tym czasie na patelni podsmażyć łososia, posypać odrobiną gałki, dolać śmietankę, chwilę gotować, aż sos się nieco zredukuje. Wymieszać z makaronem, podawać natychmiast posypany parmezanem. Ostrożnie z solą - łosoś jest dość słony sam w sobie.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas