Spaghetti all' Arrabbiata

Pikantne spaghetti.

Składniki na 4 porcje:

- 2 cebule,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 kg pomidorów,
- 2 papryczki chili,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 150 ml bulionu warzywnego,
- sól, pieprz, cukier,
- 500 g spaghetti,
- według upodobań: pietruszka, bazylia, chili do dekoracji

Przygotowanie:

Cebule posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Pomidory poprzekrawać na ćwiartki wypestkować, pokroić w kostkę. Chili pokroić na krążki. Oliwę rozgrzać, zeszklić cebulę i czosnek, dodać pomidory, chili i bulion. Gotować ok. 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Makaron wrzucić do osolonego wrzątku i gotować ok. 10 minut. Odcedzić. Podawać z sosem.
Czas przygotowania: 40 minut
Jedna porcja zawiera: 2180 kJ/521 kcal

Dowiedz się więcej na temat: Bolognese

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje