Składniki na 4 porcje: - 2 cebule, - 2 ząbki czosnku, - 1 kg pomidorów, - 2 papryczki chili, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 150 ml bulionu warzywnego, - sól, pieprz, cukier, - 500 g spaghetti, - według upodobań: pietruszka, bazylia, chili do dekoracji Przygotowanie: Cebule posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Pomidory poprzekrawać na ćwiartki wypestkować, pokroić w kostkę. Chili pokroić na krążki. Oliwę rozgrzać, zeszklić cebulę i czosnek, dodać pomidory, chili i bulion. Gotować ok. 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Makaron wrzucić do osolonego wrzątku i gotować ok. 10 minut. Odcedzić. Podawać z sosem. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 2180 kJ/521 kcal