Spaghetti carbonara

Po 3. roku życia możesz zrobić swojemu maluchowi "dorosłe" danie. Z pewnością mu posmakuje.

Takie spagetti smakuje doskonale
Takie spagetti smakuje doskonale 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 100 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 pieczarki
  •  łyżka tartego żółtego sera
  • 2 plasterki szynki
  • 1-2 łyżki
  • śmietany
  • jajko
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

1. Pieczarki umyj, pokrój w kostkę i podsmaż. Szynkę pokrój w paski.

2. Makaron ugotuj i odcedź.

3. Makaron, szynkę oraz pieczarki podgrzewaj na maśle na wolnym ogniu.

4. Śmietanę wymieszaj z żółtkiem, zmiażdżonym czosnkiem i żółtym serem, a potem połącz z makaronem.

5. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia i zapiekaj 30 minut w piekarniku w temperaturze 180°C.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas