Spaghetti z buraka czerwonego z pesto z rukoli

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

  • 1 opakowanie Spaghetti z buraka Fit&Easy
  • 100 g rukoli
  • 60 ml oleju rzepakowego
  • 40 g łuskanych ziaren słonecznika
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Wiórki sera do dekoracji np. mozzarelli

Sposób przygotowania

Rukolę poddusić na patelni pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju. Ostudzoną rukolę zblendować razem z olejem rzepakowym i ziarnami słonecznika. Dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, a następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku. Spaghetti z buraka smażyć na patelni pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju do  momentu uzyskania preferowanej miękkości. Buraka wyłożyć na talerz, polać pesto i posypać wiórkami mozzarelli.

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?