Spaghetti z dynią i mięsem mielonym

Proste danie z jesiennego menu. W pół godziny!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 600 g dyni
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 400 g mieszanego mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • curry
  • suszony tymianek
  • opakowanie (500 g) krojonych pomidorów
  • 400 g spaghetti
  • 40 g tartego parmezanu
  • Świeży tymianek do dekoracji Przygotowanie:

Dynię obrać, odrzucić pestki, miąższ pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać na patelni i przesmażyć na nim mięso mielone. Dodać cebulę i czosnek, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i curry. Dodać pomidory i dynię. Gotować ok. 8 minut. Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Spaghetti podawać z sosem, posypać parmezanem, dekorować tymiankiem.

Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 3100 kJ/740 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas