Spaghetti z krewetkami
Przygotujesz w 15 minut!
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 12 pomidorków koktajlowych
- 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
- 1/2 kg krewetek tygrysich mrożonych
- 3 fileciki anchois
- 1/2 pęczka siekanej pietruszki
- sól i pieprz czarny do smaku
Przygotowanie:
1. Zamrożone krewetki wrzuć na sitko i obficie przelej wrzątkiem. Na patelnię wlej oliwę, wrzuć posiekany czosnek i po chwili odsączone krewetki. Smaż na dużym ogniu przez ok. 3 minuty. Kiedy puszczą wodę, zmniejsz ogień i dodaj anchois. Przemieszaj dokładnie i dodaj pokrojone pomidory z puszki.
2. Pozwól, by całość podusiła się na małym ogniu. Po ok. 5 minutach wrzuć pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, dopraw całość solą i pieprzem. Ugotowany al dente (nie hartuj go po ugotowaniu!) makaron wrzuć na patelnię i dokładnie wymieszaj z sosem.
3. Przed podaniem obficie posyp danie siekaną pietruszką.