Reklama

Sprawdzone sposoby

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

1. Młode ziemniaki świetnie smakują z kefirem, śmietaną lub jogurtem i dodatkiem startego świeżego ogórka, rzodkiewki, botwinki i koperku.

2. Warzywa, w tym ziemniaki, możesz gotować na parze. Wystarczy je pokroić, ułożyć na sitku garnka do gotowania na parze, przykryć i gotować 20 minut. Możesz dodać do nich gałązki kopru. Przed podaniem nie zapomnij ziemniaków posolić.

3. Świeża natka pietruszki, koperek lub tymianek - te i inne zioła doskonale pasują do młodych ziemniaków. Ale możesz też wypróbować nowe smaki, posypując ziemniaki szczyptą chilli, imbiru lub kminku.

Reklama

4. Młode ziemniaki mają bardzo dużo wody, dlatego nie rób z nich placków ziemniaczanych czy babki ziemniaczanej. Do tych potraw używaj starych ziemniaków. Natomiast możesz je dodawać do zupy jarzynowej.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy