Steki z karkówki

Pieczona wieprzowina
Pieczona wieprzowina123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 kotlety z karkówki (po ok. 20 dag)
  • 1 łyżka ostrej musztardy (np. sarepskiej)
  • 1/3 szkl. gęstej śmietany kremówki
  • 3 łyżki jasnego octu winnego
  • 2–3 czerwone cebule
  • 2 gałązki tymianku
  • 4 łyżki czerwonego octu winnego
  • 1 główka czosnku
  • 4 łyżeczki masła
  • 4 łyżeczki posiekanego oregano
  • szczypta posiekanych igiełek rozmarynu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przyrządzanie steków z antrykotu wołowegoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?