Steki z karkówki

Soczysta i aromatyczna wieprzowina

Pieczona wieprzowina
Pieczona wieprzowina123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Karkówkę opłucz, osusz. Śmietanę połącz z musztardą i jasnym octem winnym. Kotlety posmaruj marynatą. Cebule obierz, pokrój w plasterki. Tymianek opłucz, posiekaj, wymieszaj z cebulą i czerwonym octem winnym. Czosnek obierz, potnij w płatki. Na kotletach rozłóż cebulę z tymiankiem i octem. Włóż do lodówki na 30 minut. Potem zdejmij cebule, mięso obsmaż na patelni grillowej. Przełóż do formy. Obłóż cebulą i czosnkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Mię- so piecz 20 minut. Pod koniec oprósz solą i pieprzem. Gotowe kotlety, cebulkę i czosnek wyjmij na talerze. Masło utrzyj z oregano i rozmarynem. Połóż po porcji na każdym steku. Podawaj, np. z piure ziemniaczanym.

Przyrządzanie steków z antrykotu wołowegoInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas