Strapacada - jajecznica po grecku
Z warzywami i serem feta.

Składniki na 4 porcje:
- 2 małe cebule,
- mała czerwona lub zielona papryka,
- 3 pomidory,
- 80 g sera feta,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- 4 gałązki oregano,
- 4 sól, pieprz,
- 6-8 jaj
Przygotowanie:
Cebule i paprykę pokroić w drobną kostkę, pomidory na małe kawałki. Ser rozdrobnić widelcem. Oliwę rozgrzać na patelni i przesmażyć cebulę oraz paprykę przez ok. 2 minuty. Dodać pomidory i smażyć aż sok odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Wbić jajka i gdy tylko zaczną się ścinać, dodać posiekane oregano i ser. Podawać z bagietką.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1300 kJ/310 kcal