Strogonow na cztery sposoby

Idealny dla Panów. Boeuf strogonow w sosie śmietanowym
Idealny dla Panów. Boeuf strogonow w sosie śmietanowym 123RF/PICSEL

Klasyczny strogonow w śmietanowym sosie z dodatkiem kiszonych ogórków

Składniki

  • 60 dag chudej wołowiny
  • 8 pieczarek
  • 5 kiszonych ogórków
  • 2 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 1/2 szkl. śmietany kremówki
  • 1 łyżka mąki
  • 2/3 szkl. bulionu wołowego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Drobiowy strogonow z marynowaną papryką w pomidorach
Drobiowy strogonow z marynowaną papryką w pomidorach123RF/PICSEL

Drobiowy strogonow z marynowaną papryką

Składniki

  • 60 dag mięsa gulaszowego z indyka
  • 1 duża cebula
  • 1 mały słoiczek marynowanej czerwonej papryki
  • 40 dag pieczarek
  • 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
4 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Pyszny i efektownie podany pieczarkowy strogonow w pasztecikach
Pyszny i efektownie podany pieczarkowy strogonow w pasztecikach123RF/PICSEL

Pieczarkowy strogonow w pasztecikach

Składniki

  • 1 op. francuskiego ciasta
  • 1 jajko
  • 80 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 korniszony
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • mielona słodka papryka
  • suszony majeranek
  • sól
  • pieprz
  • masło
8 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Kolorowy strogonow z warzywami
Kolorowy strogonow z warzywami123RF/PICSEL

Kolorowy strogonow z warzywami

Składniki

  • 80 dag rostbefu
  • 2 cebule
  • 1 mały brokuł
  • 2 marchewki
  • po 1 zielonej i żółtej papryce
  • 1 słoiczek minikolb kukurydzy
  • 2 łyżki oleju
  • 3 szkl. gorącego rosołu
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 6 ziemniaków upieczonych w mundurkach
  • 1 łyżka mąki
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza