Reklama

Reklama

Surówka z czerwonej kapusty

Idealna do obiadu!

Składniki

  • ½ główki czerwonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek natki pietruszk
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • ½ szklanki czerwonego octu winnego
  • pół łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu
  • ¼ łyżeczki cebuli w proszku
  • ¼ łyżeczki czosnku w proszku

Sposób przygotowania

Kapustę zszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki drobno posiekać. 

Reklama

W misce wymieszać olej, ocet, cukier, sól, pieprz, aby uzyskać sos.

Posiekaną czerwoną kapustę i marchewkę oraz natkę pietruszki przełożyć do dużej miski. Polać sosem i wymieszać. 

Przykryć miskę i wstawić do lodówki na co najmniej 8 godzin.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje