Surówka z selera
Stanowi smaczny, wartościowy i wyrazisty dodatek do obiadu. Jest też bardzo szybka w przygotowaniu.

Składniki
- 1 seler
- 1 jabłko
- 1 duża garść rodzynek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól pieprz
2-3
1. Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, tak samo postępujemy z jabłkiem.2. Starte składniki skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, mieszamy. 3. Osobno łączymy majonez z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczyptę cukru.4. Powstałym sosem polewamy surówkę, dodajemy rodzynki, starannie mieszamy. Schładzamy całość w lodówce (ok. 1-2 godzin).
Poznaj też przepisy na inne surówki:
Zobacz także: