Reklama

Reklama

Surówka z selera

Stanowi smaczny, wartościowy i wyrazisty dodatek do obiadu. Jest też bardzo szybka w przygotowaniu.

Czas przyrządzenia: 10 min. + oczekiwanie
Składniki dla: 2-3

Składniki

  • 1 seler
  • 1 jabłko
  • 1 duża garść rodzynek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól pieprz

1. Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, tak samo postępujemy z jabłkiem.

2. Starte składniki skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, mieszamy. 

3. Osobno łączymy majonez z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczyptę cukru.

4. Powstałym sosem polewamy surówkę, dodajemy rodzynki, starannie mieszamy. Schładzamy całość w lodówce (ok. 1-2 godzin).

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje