Sushi naleśnikowe z warzywami dla dziecka
Czas przygotowania: 25 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 340 kcal, dla 4 osób.

Składniki
- 1/2 szklanki ryżu do sushi
- 8 wcześniej usmażonych naleśników
- łyżeczka masła
- szczypiorek
- 2 małe marchewki
- 1/2 czerwonej papryki
- małe awokado
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Umyj warzywa, osusz i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła i wrzuć marchewkę. Podsmażaj krótko, aż zmięknie i stanie się błyszcząca, ale zachowa kruchość. Rozłóż każdy naleśnik, nałóż porcję ryżu, rozprowadź go równomiernie, zostawiając wolne brzegi. Pośrodku rozłóż pasek warzywnego nadzienia. Zwijaj naleśniki w rulon, a następnie pokrój je na centymetrowe kawałki.
Podawaj naleśnikowe sushi z sosem pomidorowym. Młodym amatorom pikantnej kuchni możesz podać sos chilli.