Reklama

Reklama

Świderki po neapolitańsku

Takie danie zrobisz w 10 minut. Do makaronu możesz również dodać też 2-3 fileciki anchois, podsmażone na oliwie. Rybki rozpuszczą się na patelni i stworzą wspaniały sos.

Składniki na 4 porcje:


  • 4 porcje makaronu świderki
  • 1 puszka tuńczyka
  • 20 dag pomidorków cherry
  • 1 szklanka czarnych oliwek
  • 1/2 szklanki kaparów
  • 10 dag tartego parmezanu
  • 1/2 szklanki oliwy extra virgin
  • sól, pieprz, bazylia, oregano

Reklama


Składniki:

1. Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z oliwą.

2. Tuńczyka podzielić na kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Oliwki i kapary osączyć z zalewy (kapary opłukać, jeśli są zbyt słone). Wymieszać wszystko z makaronem, posypać parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem, bazylią i oregano. Podawać, póki gorące!

Dowiedz się więcej na temat: makaron

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje