Sycące danie dla całej rodziny. Przepis na gulasz, który nie ma sobie równych

Joanna Leśniak

Oprac.: Joanna Leśniak

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
128
Udostępnij
Gulasz to król dań jednogarnkowych
Gulasz to król dań jednogarnkowych123RF/PICSEL

Przepis na gulasz po węgiersku z małą modyfikacją

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Przepis na szybki gulasz z ziołami
      Przepis na szybki gulasz z ziołamiInteria KulinariaInteria Kulinaria

      Mięso na gulasz

      Gulasz wieprzowy z warzywami — lista produktów

      • 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej,
      • 100 g parzonego albo gotowanego boczku,
      • 250 g pieczarek,
      • 2 marchewki,
      • 1 paprykę czerwoną,
      • 1 cebulę,
      • 1 l gorącego bulionu,
      • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
      • 4 łyżki oliwy,
      • 2 łyżki masła,
      • 2 łyżki pszennej mąki,
      • przyprawy: 3-4 łyżeczki słodkiej papryki mielonej, 1-2 łyżeczki ostrej papryki, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, sól i pieprz do smaku.
      W każdym domu gulasz może wyglądać nieco inaczej
      W każdym domu gulasz może wyglądać nieco inaczej123RF/PICSEL

      Przepis na gulasz wieprzowy, który udaje się zawsze

      • Mięso wieprzowe podziel na kawałki podobnej wielkości. Możesz pokroić je w kostkę o długości 1,5-2 centymetrów. Boczek pokrój drobno.
      • Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, tak samo paprykę. Obraną marchew pokrój w niezbyt grube plastry.
      • Wyjmij szeroki garnek. Rozgrzej w nim łyżkę oliwy, następnie wrzuć boczek oraz cebulę. Gdy się zeszkli, wlej kolejną łyżkę oliwy i dorzuć paprykę oraz marchew. Podsmażaj przez kilka minut, często mieszając.
      • Na osobnej patelni rozgrzej dwie pozostałe łyżki oliwy i podsmaż wieprzowinę. Dopraw solą i pieprzem, następnie przerzuć do rondla z warzywami i boczkiem.
      • Dopraw papryką i wlej gorący bulion. Wszystkie produkty powinny być w nim zanurzone.
      • Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 90 minut.
      • W tym czasie oczyść, pokrój w grube plastry i podsmaż pieczarki.
      • Gdy mięso będzie miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy oraz grzyby.
      • W małym rondelku rozpuść masło i wsyp mąkę, tworząc zasmażkę. Dorzuć ją do gulaszu, wymieszaj i doprowadź do zagotowania.

      Jak podawać gulasz wieprzowy?

      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      60
      Super
      relevant
      29
      Hahaha
      haha
      19
      Szok
      shock
      9
      Smutny
      sad
      4
      Zły
      angry
      7
      Lubię to
      like
      Super
      relevant
      128
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na