Szarlotka babci Zosi z sosem waniliowym

Delikatny sos waniliowy wydobywa smak soczystych jabłek.
Delikatny sos waniliowy wydobywa smak soczystych jabłek. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 średnie jabłka (złota reneta)
  • 2 szklanki bezglutenowej bułki tartej
  • cynamon
  • 6 goździków
  • 3 łyżki masła
  • cukier
  • cukier waniliowy
  • krojona smażona skórka pomarańczowa
  • 2 łyżki rodzynek sułtanek
  • wiórki kokosowe
  • 1 torebka budyniu bezglutenowego o smaku waniliowym
  • 1 żółtko
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?