Szaszłyk z papryką

Składniki na marynatę połącz. Polędwicę pokrój w kostkę wielkości około 2-3 centymetrów.

Szaszłyki wołowe z papryką
Szaszłyki wołowe z paprykąPicsel123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

Szaszłyki:

  • polędwica wołowa
  • 2 papryki
  • 3 cebule
  • garść liści laurowych
  • świeże oregano
  • sól
  • pieprz

Marynata:

  • 3 łyżki oliwy czosnkowej
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki

Sposób przygotowania:
1. Składniki na marynatę połącz. Polędwicę pokrój w kostkę wielkości około 2-3 centymetrów, zanurz w marynacie, odstaw.

2. Papryki umyj, wyjmij pestki, pokrój w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso, kawałki papryki, cebulę i liście laurowe. Całość przypraw liśćmi oregano i świeżo mielonym pieprzem. Grilluj, przewracając co kilka minut. Szaszłyki podawaj ze świeżym pieczywem.

Czas przygotowania: około godziny

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas