Szaszłyk z papryką
Składniki na marynatę połącz. Polędwicę pokrój w kostkę wielkości około 2-3 centymetrów.
Składniki dla 4 osób:
Szaszłyki:
- polędwica wołowa
- 2 papryki
- 3 cebule
- garść liści laurowych
- świeże oregano
- sól
- pieprz
Marynata:
- 3 łyżki oliwy czosnkowej
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
- pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
Sposób przygotowania:
1. Składniki na marynatę połącz. Polędwicę pokrój w kostkę wielkości około 2-3 centymetrów, zanurz w marynacie, odstaw.
2. Papryki umyj, wyjmij pestki, pokrój w dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso, kawałki papryki, cebulę i liście laurowe. Całość przypraw liśćmi oregano i świeżo mielonym pieprzem. Grilluj, przewracając co kilka minut. Szaszłyki podawaj ze świeżym pieczywem.
Czas przygotowania: około godziny