Szaszłyki dla wegetarian
Bo grill nie musi być tylko dla mięsożerców.

Składniki:
- 8 małych cebul
- 2 cukinie
- 4 pomidory
- 2 ziemniaki
- 8 pieczarek
- pół łyżeczki oregano
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- szczypta ostrej papryki
- pół łyżeczki kolendry
- pół łyżeczki gałki muszkat.
- pół łyżeczki majeranku
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie: 1 Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj ze skórki. Gotuj 10 minut, ostudź, obierz ze skórki. Pozostałe warzywa umyj. Pokrój je w plastry, a cebule na połówki. Przyprawy wsyp do miski, wlej 3 łyżki oleju, dokładnie wymieszaj. Do marynaty włóż pokrojone warzywa, delikatnie połącz.
2 Na patyczki do szaszłyków naprzemiennie nabijaj warzywa, układaj na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku około 20 minut w temperaturze około 180° C. Podawaj gorące.