Szaszłyki wieprzowe, z egzotyczną sałatką

Szaszłyki
Szaszłyki123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki ziaren białego pieprzu
  • 2 łyżki sosu rybnego (kupisz w dziale z produktami orientalnymi)
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 800 g szynki wieprzowej, pokrojonej w kostkę
  • SAŁATKA:
  • ananas
  • obrany i pokrojony w kostkę miąższ z kokosa
  • 1/2 szklanki listków kolendry
  • 1/2 szklanki listków mięty
  • 2 małe czerwone cebule, pokrojone
  • po łyżce sosu rybnego, cukru i soku z cytryny
  • ząbek czosnku, posiekany
  • łyżeczka płatków chilli

Sposób przygotowania

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?