Szaszłyki z kukurydzą

Przygotuj je na grilla!

Szaszłyki
Szaszłyki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Patyczki mocz 30 minut w zimnej wodzie. Kukurydzę pokrój w kilkucentymetrowe plastry, a papryki w grubą kostkę. Nabijaj warzywa na patyczki. Pędzelkiem rozsmaruj oliwę na szaszłykach. Grilluj, aż warzywa się zarumienią. Przed podaniem obsyp natką pietruszki. Dekoruj świeżymi ziołami. 

2. Drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś do miękkości. Dodaj ocet winny, sos sojowy i cukier. Odparuj połowę wody. Przypraw i gotuj, aż zgęstnieje, całość zmiksuj blenderem na gładką masę.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas