Szaszłyki z kukurydzą
Przygotuj je na grilla!

Składniki
- 2 kolby kukurydzy
- zielona papryka
- czerwona papryka
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- świeże zioła
- sos barbecue
- cebula
- ząbek czosnku
- olej
- kilka pomidorów
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki cukru
- szczypta słodkiej i ostrej papryki w proszku
- gałka muszkatołowa
- cynamon
- tarty imbir
Sposób przygotowania
1. Patyczki mocz 30 minut w zimnej wodzie. Kukurydzę pokrój w kilkucentymetrowe plastry, a papryki w grubą kostkę. Nabijaj warzywa na patyczki. Pędzelkiem rozsmaruj oliwę na szaszłykach. Grilluj, aż warzywa się zarumienią. Przed podaniem obsyp natką pietruszki. Dekoruj świeżymi ziołami. 2. Drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś do miękkości. Dodaj ocet winny, sos sojowy i cukier. Odparuj połowę wody. Przypraw i gotuj, aż zgęstnieje, całość zmiksuj blenderem na gładką masę.