Szaszłyki z kurczakiem

Idealne na przystawkę.

Prosta i szybka przekąska dla gości
Prosta i szybka przekąska dla gości 123RF/PICSEL

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • bakłażan
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • cukinia curry
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • słodka papryka
  • kurkuma
  • rozmaryn
  •  zioła prowansalskie
  •  sól pieprz

Przygotowanie:

1. Patyczki do szaszłyków namocz w wodze. Piersi z kurczaka umyj, pokrój. W misce połącz jogurt i przyprawy, dodaj kurczaka, wymieszaj, odstaw do lodówki na godzinę.

2. Warzywa pokrój. Nabijaj je na patyczki naprzemiennie z kurczakiem. Szaszłyki posyp ziołami prowansalskimi, piecz 40 minut na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180°C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas