Szaszłyki z oscypkiem
Przygotowane w piekarniku lub na patelni grillowej - są równie smacznie!

Składniki
- 250 g niewędzonego białego oscypka lub sera halloumi
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona cebula
- kilka różyczek brokuła
- Marynata:
- 4 łyżki oliwy
- sok i skórka z 1 cytryny
- 1/2 łyżeczki płatków chilli
- 1 garść natki pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Ser i paprykę pokrój w dużą kostkę, cebulę na ćwiartki. Wymieszaj składniki marynaty. Polej nią warzywa i ser, wymieszaj i odstaw na 30 minut. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Ponabijaj na nie zamarynowane składniki. Dopraw solą i pieprzem, umieść je na aluminiowej tacce i grilluj z dwóch stron na patelni grillowej lub w piekarniku do zrumienienia. Podawaj z dipem czosnkowym, sałatą i np. kaszą.