Szaszłyki z wątróbką i kwaśny jabłkiem

Wątróbki umyj, osusz. Zalej mlekiem i odstaw na godzinę.

Szaszłyki z wątróbką i jabłkiem
Szaszłyki z wątróbką i jabłkiem123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 8 porcji:

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 5 łyżek mąki
  • 250 ml mleka
  • 2 cebule
  • 3 kwaśne jabłka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:


1. Wątróbki umyj, osusz. Zalej mlekiem i odstaw na godzinę. Obrane cebule pokrój w grube plastry i obsmaż na oleju. Podsmaż lekko cząstki jabłka.

2. Wątróbkę osusz, obtaczaj w mące, smaż. Odciśnij na papierowym ręczniku, posyp solą i pieprzem. Wszystkie składniki nabij naprzemiennie na patyczki do szaszłyków.

Czas przygotowania: ok. 40 minut

Zmysłowe smaki: Muffiny z białą czekoladą i malinamiInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas