Sznycle z parmezanem
Idealne na obiad
Sposób przygotowania
Mięso umyj, osusz, pokrój w poprzek włókien na 4 sznycle. Lekko je rozbij, najlepiej wkładając kotlety między dwie warstwy folii spożywczej. Potem sznycle oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 15 minut. Przygotuj panierkę: na jednym talerzu wymieszaj widelcem jajka z mlekiem. Na drugi talerz przesiej mąkę, a na trzecim - połącz parmezan z tartą bułką. Sznycle najpierw obtocz w mące, a następnie zanurz w jajkach z mlekiem i panieruj w tartej bułce z serem. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Włóż sznycle. Smaż je na średnim płomieniu po 4-5 minut z każdej strony. Przed podaniem obłóż szpinakiem i groszkiem.