Sznycle z parmezanem

Idealne na obiad

Sznycle
Sznycle123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mięso umyj, osusz, pokrój w poprzek włókien na  4 sznycle. Lekko je rozbij, najlepiej wkładając kotlety między dwie warstwy folii spożywczej. Potem sznycle oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 15 minut. Przygotuj panierkę: na jednym talerzu wymieszaj widelcem jajka z mlekiem. Na drugi talerz przesiej mąkę,  a na trzecim - połącz parmezan z tartą bułką. Sznycle najpierw obtocz w mące, a następnie zanurz w jajkach z mlekiem i panieruj w tartej bułce z serem. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Włóż sznycle. Smaż je na średnim płomieniu po 4-5 minut z każdej strony. Przed podaniem obłóż szpinakiem i groszkiem.

Sznycle w migdałowej panierceInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas