Sznycle z piekarnika

Pieczony schab
Pieczony schab123RF/PICSEL

Schabowe kminkowe z boczkiem

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości (po około 15 dag każdy)
  • 4 plasterki chudego wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki kminku (całe nasiona)
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • szczypta rozmarynu
  • 1 łyżka masła
  • 3-4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Drób z ziemniakami
Drób z ziemniakami123RF/PICSEL

Przekładaniec z ziemniakami

Składniki

  • 4 grubsze plastry fileta z indyka
  • 8 małych ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • szczypta szafranu (ew. 1/2 łyżeczki kurkumy)
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3-4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Filet ze szpinakiem
Filet ze szpinakiem123RF/PICSEL

Kieszonki ze szpinakiem

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka (po około 20 dag każdy)
  • 15-20 dag szpinaku (może być mrożony, najlepiej w liściach)
  • 3 łyżki masła
  • 1 szalotka
  • 2 kulki mozzarelli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 6 dojrzałych pomidorów
  • 1 czerwona papryka
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?