Szparagowa zupa krem

Kremowa i delikatna.

Czas przyrządzenia: 20 min
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 4 ziemniaki
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 cebule
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
  • ocet balsamiczny
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania

Szparagi i ziemniaki umyj, obierz i pokrój na kawałki. Zalej je gorącym bulionem i gotuj do miękkości. W międzyczasie drobno posiekaj cebulę i zeszklij ją na maśle, po czym dorzuć do gotujących się warzyw. Gdy będą miękkie, zmiksuj je na gładki krem, dodając śmietanę. Po zmiksowaniu przetrzyj krem przez sitko. Dopraw solą i pieprzem oraz zmieloną gałką muszkatołową. Na koniec skrop zupę octem balsamicznym.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje