Szpinakowe muszle

Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 12 sztuk makaronu w kształcie dużych muszli
4 osób

Składniki

na sos

  • 1 szkl. gęstego przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • szczypta cukru

Składniki

na farsz

  • 60–70 dag młodego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 20 dag twarożku śmietankowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 3–4 łyżki śmietany 18 proc.

Składniki

- dodatki

  • 5 dag startego parmezanu do posypania
  • sól
  • czarny pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?