Szybka sałatka z kurczakiem

Taka sałatka będzie doskonalą przekąską na drugie śniadanie.

Jest sycąca niczym drugie danie
Jest sycąca niczym drugie danie 123RF/PICSEL

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Mięso umyć, pokroić w cienkie paski, posypać pieprzem, zamoczyć w mieszaninie sosu sojowego i miodu, otoczyć w wiórkach kokosowych, obsmażyć. Odstawić do wystygnięcia. Sałatę oczyścić.

Jeśli nie korzystamy z gotowej mieszanki, rozdrobnić palcami. Dodać pokrojone pomidory, opłukane kiełki sojowe, ogórek starty na grubych oczkach, pieprz, sól do smaku, pokrojony czosnek. Dodać sos winegret i odstawić do lodówki. Bułkę pokroić w niedużą kostkę, zrumienić na małej ilości oleju lub na maśle.

Grzanki można posypać natką pietruszki lub dodać do nich czosnek. Sałatę rozłożyć na porcje, na wierzchu położyć mięso, a wokół rozsypać grzanki. Podawać od razu.

Sałatka capreseInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas