Szybka zupa ziemniaczana

Prosty sposób na pożywną zupę, która przez długi czas nie miała najlepszej prasy. Kojarzona ze smutnymi latami PRL-u, dziś na nowo wraca na nasze stoły - ziemniaki to przecież przepyszne warzywo, z którego można zrobić wiele pyszności, sam ziemniak jest też zdrowy i wspomaga odchudzanie. Zobaczcie, jak zrobić ekspresową zupę ziemniaczaną - to naprawdę łatwe!

Jest tak treściwa, że może wystarczyć za cały obiad
Jest tak treściwa, że może wystarczyć za cały obiad123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 2 pory
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 0,75 l bulionu
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki zimnego masła

Zobacz naszą instrukcję i ciesz się pysznym obiadem:

Szybka, klasyczna zupa ziemniaczanaInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas