Reklama

Reklama

Szybki barszcz

Nie jest łatwo zrobić dobry barszcz czerwony. Albo traci kolor, albo nie ma tak intensywnego smaku, jak mieć powinien. By barszcz się udał, trzeba mieć odpowiednie składniki i znać pewną kulinarną sztuczkę. Jaką? Sprawdź nasz przepis.

Składniki:


  • 15 dkg chudej kiełbasy lub wędzone skrzydełko z kurczaka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 kg buraków lub 4 łyżki koncentratu barszczu
  • 2 łyżeczki octu winny
  • sól
  • pieprz
  • maggi

Reklama


Sposób przygotowania:

Do litra wody wrzucamy boczek lub kiełbasę, dodajemy liść laurowy, ziele, czosnek, ocet, następnie gotujemy. Buraki płuczemy, kroimy na kawałki i wrzucamy do wywaru.

Gotujemy 2 minuty, odstawiamy, dodajemy sól i pieprz, magii do smaku. Podajemy z gotowaną fasolą jaśkiem, czysty, albo z uszkami. Zamiast buraków możemy dodać koncentrat. Uwaga! Gotujemy krótko - w przeciwnym przypadku straci kolor. Gdy podgrzewamy barszcz uważamy, aby się nie zagotował.  

Barszcz czerwony w 20 odsłonach



Dowiedz się więcej na temat: dieta bezglutenowa | kuchnia dla malucha | barszcz | barszcz czerwony

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje