Reklama

Reklama

Szybki kurczak po neapolitańsku

Kurczak po neapolitańsku to prosty, szybki sposób na potrawkę, która świetnie sprawdzi się na obiad na co dzień! Mocno przyprawiony aromatycznymi ziołami kurczak, zamarynowany lekko w occie balsamicznym, a do tego pomidorki koktajlowe, soczysta cebula i czosnek - taki obiad idealnie łączy w sobie lekkie mięso i wyraziste w smaku warzywa. Kurczak po neapolitańsku to ekspresowy przepis!

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • świeża bazylia
  • 0,5 szklanki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • pomidorki koktajlowe
  • 0,5 cebuli
  • zioła prowansalskie
  • pieprz, sól

Kurczak po neapolitańsku - przygotowanie

Jak połączyć wszystkie składniki, aby stworzyć z nich smakowite danie? Zobacz:

Dla fanów drobiu mamy też inne przepisy:

Warzywa i kurczak w curry

Soczyste udka z kurczaka

Prosty kurczak

Reklama


INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy