Szybki kurczak po neapolitańsku
Kurczak po neapolitańsku to prosty, szybki sposób na potrawkę, która świetnie sprawdzi się na obiad na co dzień! Mocno przyprawiony aromatycznymi ziołami kurczak, zamarynowany lekko w occie balsamicznym, a do tego pomidorki koktajlowe, soczysta cebula i czosnek - taki obiad idealnie łączy w sobie lekkie mięso i wyraziste w smaku warzywa. Kurczak po neapolitańsku to ekspresowy przepis!

Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- świeża bazylia
- 0,5 szklanki octu balsamicznego
- 3 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- pomidorki koktajlowe
- 0,5 cebuli
- zioła prowansalskie
- pieprz, sól
Kurczak po neapolitańsku - przygotowanie
Jak połączyć wszystkie składniki, aby stworzyć z nich smakowite danie? Zobacz:
Dla fanów drobiu mamy też inne przepisy: