Szybki serniczek Piotrusia

Ten sernik nie wymaga pieczenia. Niektórzy twierdzą, że smakuje lepiej, niż ten z tradycyjnego przepisu.

Za sernikiem na zimno przepadaja i dzieci i dorośli.
Za sernikiem na zimno przepadaja i dzieci i dorośli. 123RF/PICSEL
Za tym sernikiem przepadają i dorośli i dzieci.
Za tym sernikiem przepadają i dorośli i dzieci. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 opakowania serka waniliowego
  • cukier waniliowy
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • rodzynki
  • siekane migdały
  • siekane orzechy
  • siekane morele suszone
  • siekane daktyle
  • biszkopty bezglutenowe
  • powidła śliwkowe
  • cukier
  • wiórka kokosowe do posypania

Sposób przygotowania:

Twaróg zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami. Dodać drobno posiekane bakalie. Tortownice wyłożyć biszkopcikami, posmarować powidłami śliwkowymi, wyłożyć ½ masy serowej z bakaliami, nakryć drugą warstwą biszkopcików, ewentualnie trzecią warstwą. Wierzch posmarować powidłami i posypać wiórkami kokosowymi i włożyć do lodówki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas